Tuesday, 25 February 2014

Kim Soo Hyun lagi ♥





           Assalammualaikum :)

Hello . Selamat pagi lagi sekali . hehe . tak penat ke tulis blog ? hadap blog ? tak . tak . tak penat langsungg . sukaaa . sukaa update . suka taip . haha . katakannyaa kau tengah batal blog bella ? mimimimi . tak ape . tu perkara biasa bila seseorang itu jumpaa bendaa baruu mesty nak lagi . macam perpatah berkata . "sekali dah cuba pasti nak lagi" . eh ! tu perpatah ke ? hentam saja laa . wakaka . tapi jangan cuba bendaaa tak bukan bukan k Encik encik dan Puan Puan . hahhaa . cuba macam aku . tulis blog . ( sebenarnyaa kau dah lama ketingalan bella ) . so sad . sokey bella . tak ape ... tak terukk mana pun IT kau tuu . sekurangnyaaa now kau dah ade blog . yeay . boleh update hari hari . ( ni sumpah batak ) dalam fon pun ade app blogger . See ? ternyataa aku batak . hahaha . tak ape .. kikikikiki .Sebenarnyaa aku nak cerita sikitt . now aku tgkkk angau dengan Pengurus Doo :( . Omg he so cutee ! i want this man .. boleh takk aku nak pakwee macam dia ? boleh tak ? ade siapa siapa boleh cari kan ? plssss :( . dah jatuh cintaa sangatt . haaa . mesty tertanya tanyaa siapa Pengurus Doo ? Dia sebenaryaa dia ade laa pelakon koreaa  iaituu Kim Soon Hyun . omg . dia cute sangat beb . sangat sangat . kalah kim woo bin . kalah rain . kalah kang gary . kalah kim jong kook . kalah semua ( padahal sebelum kau jumpaaa Kim Soon Hyun semua artis yg kalah dgn Kim Soon Hyun tu kau puja puja . skrg ? kau nak tinggalkan bila dah dapat baruu ? hihihihihihi . tak ape laa bella . semua tak ape . iyelaa . life kitakan . kikiki .Macam mana aku boleh kenal dengan Kim Soon Hyun ni , sebab aku tghhh angau dgn Drama Korea yang baruu "MY LOVE FROM THE STAR"
plss aku nak pakwee dari starr . nak sebijik macam Pengurus Doo . sebijik macam Kim Soob Hyun . plsss . nakkk . Tuhan , Engkau dengar laa permintaan aku ni :( . hehe . skrg cerita drama tuu dah episod 12 , so malam ni episod 13 . cerita ni terhad . tak puas tgkk . hanyaa di tayangkan pada Rabu hingga Khamis . pada pukul 9.00 pm-10.00pm dia astro one . C393 . cee korg tgkk . mesty korg angau macam aku . tapi aku bagi amaran keras dekat korg . korang boleh tgkk tapi tak boleh jatuhh hati dgn Pengurus Doo . Jangan . diaa aku punyaa .. apa faham ? kikikikikikiki . tu je kottt aku nal ceritaa . hehe . ILOVEYOU KIM SOON HYUN @ PENGURUS DOO @ DOO MIN JOON . Nty kitaa jumpa okee bilaa freee . Muahhh banyakk kalii :*







Tak sabar nak tunggu Final "My Love From The Star "




     Assalammualaikum :) .

  Selamat pagi semuaaaaaa . Nak kongsi sikittt :)

                    The production team for SBS TV Wed-Thu drama ‘My Love from the Star’, has today revealed the preview for episode 20 which will air tomorrow night (February 26th).
In the previous episode (19), Do Min Joon (Kim Soo Hyun) and Lee Whi Kyung (Park Hae Jin) worked together to deal with Lee Jae Kyung (Shin Sung Rok), and manages to save Cheon Song Yi (Jun Ji Hyun) from harm. But Do Min Joon’s supernatural abilities are revealed to the nation, so he then goes to a deserted island to be with Cheon Song Yi alone.
Do Min Joon proposes marriage to Cheon Song Yi, but the latter understands that he would die if he continues to remain on Earth. She said tearfully, “It’s time to wake up from our dream. Don’t die for me. Please live on safely somewhere else. Go back to where you come from.”
Meanwhile in the preview for episode 20, speculation about Do Min Joon’s actual identity starts to go viral, and he is even pinpointed as a suspect by the police for kidnapping Cheon Song Yi. Cheon Song Yi is worried for him, and keeps Do Min Joon company each and every moment. But as Cheon Song Yi stepped away for a moment, Do Min Joon suddenly faints after feeling uncomfortable.
With another crisis surfacing as ‘My Love from a Star’ is nearing its conclusion, viewers will be keen to know the fate of Do Min Joon, and whether he will have a happy ending with Cheon Song Yi. The final 2 episodes will air on February 26th and 27th this week, so stay tuned!

Serius , tak sabar nak tunggu episod finall . Doo Min Joon plss dont go . I will Miss youu . :'(



























Monday, 24 February 2014

Perempuan Meroyan . Haha




         Assalammualaikum .

Hello .. selamat petangg semua ? dah luch dah ? pehh . gua tulis blog ni macam orang popular blog kat blog . padahal tak ade siapa baca blog aku ni . ishh . tak boleh bagi tahu siapa siapa . nty ade perempuan meroyan ni dengki . nty mulaa cakap aku ni tyru dia laa ape laaa . dia ingat aku nak tyruu ni ? hello . kau tak ade istimewaa pun sampai aku nak typuu . BOO sama diaaaa . BOO . hahahhaha . Kau mmg perempuan perasan . haha . ingat lagi . masa bufday aku , mama belikan samsungg yang boleh pakai istagram . or Ig . sebelum ni aku pakai bb . Blackberry . so, mmg tak ade istagram laa . so bilaa dah pakai samsung ni ofcz laa kena ade ig kan ? well . dunia makan maju . semua berhak memiliki acc ig kan ? so tak ade kena mengena siapa tiru siapa . dan perempuan meroyan ni perasaan aku tyru dia buat ig . Ya Allah . tak ade niat nak tyru siapa siapa . masing masing punyaa hak nak ade cc ig msg msg . tapi perempuan ni terlebih perasaan . hello . silaa sedar diri . awak tuu buat istimewaa pun so tak perlu saya tyruu awak . so B . HAHA . dah jangan ceritaa pasal perempuan tuu . kotor blog guaa . sebenarnyaaa , aku nak tulis tentang lunch tadi . nak sangat berterima kasih pada Qat sebab dengar luahan hati aku ni , walaupunn weyhh aku tahuu cerita aku bosan . cerita yangg sama . cerita yang ntah apa apa . ceritaa lelaki yang sama . mesty laa lelaki yang samaa , hmm dia jee aku tunggu . tunggu sampai tua . hahahahhaa . cerita pasal qat balikk . krg dia kataa sikitt je ceritaaa diaa . hahha . tq qat . tq sangatt sebab dengar semua biarpun aku ceritaa baruu sikitt . esok sambung lagi boleh tak ? boleh laaaa . bolehh laaaa . haha . sangat syukur Allah kasi dia di sisi . sekurang kurangnyaa bilaa sedihh qat tempat nyaa . harhar . jahatnyaa aku . tapi tak selalu aku luah kan pada qat . kdg kdg je . bilaa mmg tak boleh simpan dalam fikiran . kang simpan meletop kepalaa aku ni . bommm . berkecai . tapi kalau terjadi betul betull bagus jugaaa . aku boleh lupan semuaaa . yess . itu pun kalauuu . hahhaa . tu je kott ceritaa aku . haha . bosan haa asik cerita pasal qat . hahaha . gurau jee qat . terima kasih lagi sekalii . iloveyouu NurQatrunnada Binti Ahmad Yani . ( Betul ke aku eja ) sory qat kalau slaah . well aku kan tak ingat . hehe . aku sayangg kau sampai aku mati . bilaa mati nanti aku akan minta kau kat syurgaa . klon aku . sebab kau tak mati lagi . kalau aku mati dulu dari kau doakan kesejahteraan aku di dunia lain :) 

Kim Soo Hyun @ Pengurus Doo @ Doo Min Joon


                                                 






Assalammualikum :) . selamat pagi . semoga hari ini lebih baik dari semalam . insyaAllah . haa , nampak tak gambar siapa ni ? kikikiki . ini laa Pengurus Doo kitaaaa . hehe . dia laaa Kim soon hyun . Handsome bukan diaa ? aku jatuh cintaa weyhh dengan diaaa . tak boleh tak dia senyum . tak boleh tgkk dia nangis . tak boleh tgkk mukaa dia seriuss . seriuss takk bolehh . semua tak bolehh . aku mmg dah jatuhh cintaaa dgn diaa . hai awakk . sayaa sukaa awak :*

Sunday, 23 February 2014

Sampai bila ?



           Assalammualikum :)


    Hai . selamat pagi :) . sihat ? Alhamdullilah . Semoga hari ini di mulakan hari yang indah . insyaAllah . Coretan aku hari ini tentang sampai bilaa ? sampai bila ape ? sampai bilaa aku terus macam ni ? kdg kdg aku terfikir . sampai bila . sampai bilaa aku kan teruskan perasaan ini untuk dia ? sedangkan dia semakin bahagia dgn pilihan dia , aku ? masih dan masih menunggu . Tuhan . sampai bila ? sampai bilaa aku terus kan perasaan ni ? sampai bilaa hati aku ni mmg untuk dia ? aku ingin melangkah jauh . jauh tanpaa dia ? sakitt tuhan . sakitt apa yang akau lalui skrg . aku tanpa dia sudah lama tapi kenapa aku merasa di dekat dgn aku . Tuhan :( . kenapa perasaan ni perlu aku lalui . tiada siapa tahuu perasaan ni . bila aku duduk diam . termernung pasti dia di fikiran . sampaikan suatu tahap aku tak mampu tahan , hanya tangisan mampu menceritakan semua . sampaikan aku tak mampu meluangkan perasaan dgn perkataan . kawan kawan mengambil berat . tapi aku tak mampu mencerita apa perasaan aku di hadapan mereka . kawan kawan . aku sakitt . sakitt apa yang aku rasa . saya apa yang aku lihat . sakitt melihat kebahagia dia ( Nabil) :( . kawan kawan . sampai laa aku harus lalui semua ni . kawan kawan . bilaa aku nak move on . kawan kawan sampai bilaa aku nak pergi jauh dari dia . kawan kawan . peluk aku . peluk sekuatnyaa , aku sakitt :( kawan kawan . pegang tangan aku saat sekarang . aku jatuh kawan kawan . aku jatuhh rebah . kawan kawan . tap tangisan aku . kawan kawan . berada la di sisi aku . aku lemah . kawan kawan :(
Mungkin aky nampak kuat ,. kuat dari semua . tapi saat aku rebah ? hanya aku lalui . kawan kawan :( aku masih sayangg dia . kawan kawan . aku perlu dia . aku ingin dia . aku ingin segalanyaaa tentang dia . hm . mungkin orang rasa perkara ni remah . ntah pape . tapi bermakna pada aku . sakit pada aku :( . Kawan kawan . maafkan aku selemah ini depan kamu . maafkan aku tak pernah ceritaa saat kau tanyaa . "kenapa kau sedih bella ?" aku tak mampu meluahkan . mungkin dgn cara ini kau tahuu kenapa aku seperti ni . kawan kawan . maafkan aku aku typuu aku kuat tanpaa diaa . tapi sebalikknyaa aku laa kawan yg paling lemahh berbanding kalian . kawan kawan . maafkan aku aku tak mampu move on . aku tak mampu . kawan kawan . aku sedihh . aku inginkan pelukan kamu semua . pelukk aku . katakan " aku tahuu kau tak okee bella" aku tahuu hari ini kau banyakk palsukan ketawaa kau " . Sekian :')



      

Saturday, 22 February 2014

Mimpi

Assalammualaikum :)

Aku dapat satu mimpi yang indah ketika aku tydo malam semalam .
aku mimpikan dia . :')
tapi baru aku sedar mimpi yang indah akan membuat aku lebih sedih bila aku bangun nanti .
Dan tak sepatutnyaaa aku mimpi yang indah . mimpi adalah mimpi tidak akan menjadi  menyataan :')
jika aku ada kuasa , aku takan biar kan aku bangun dari mimpi itu .
Don Min Joo . Pengurus Do :')

Friday, 21 February 2014

Terima Kasih Norus :)

Assalammualaikum :)

up date lagi . tak penat ke ? tak . semangat nak up date . batak blog skrg . hahaha . nak saya terima kasih , thank you so much pada ikin or norus sebab belanjaa kitaa air tuu . sedap . sukaa sangattt . rasa segan bilaa kau belanjaa aku . sebab mahal . kesian kau . iyee laa . minggu depan kau last dgn kita org kan . kau nak sambung stdy balik . hm . take care beb . i will miss you :( . ingat fafau k . jangan tukar crush . hahah . aku akan selalu bagi tahuu kau apa fafau buat bila kau dah jauh . dah kat melakaa . iloveyouu Noruskim

My Love From the Star


                                                   
                                                         




             
         





Sahabat






                  Assalammualaikum . Selamat Petangg :)

             Hello :) waaa. semangatt me tulis blog petang petang ni . padahal banyakk lagi kerjaa nak buat ni . hehe . tak ape . nak balikk dah ni . okee . kita balikk kepadaaa gambar kat atass ni . ertyy yg aku nak ceritaa ni . hehe . okee . semua ni kawan kawan gua . kanal zaman kolej duluu . well , mula mula kenal semua bajett sombong , dah kenal lamaa , ambikk kau . dah tahuu peragai macam mana . gilaaa dia macam mana . mmg terbaikk geng geng ni semua . Aku bersyukur Allah kurniakan sahabat yg sangat memahami yang ada saat susah dan senang :) terima kasihh sayangg semuaa . mereka seupama keluar kedua aku . aku sayangg merekaa semuaa . dorg laa kekuatan aku saat aku jatuh dan lemahh . Terima kasih sekali lagii . dulu zaman kolej , pergi mana sajaa mesty berlimaa . mmg tak boleh pisah dan biar pun skrg msg msg dah jauh tapi meraka tetap di hati tetap bersama aku . biar pun jauh . saat aku memerlukan mereka sentiasa ada , banyak perkara manis dan pahit . biarpun ada pahit aku tetap nak jadikan manis . kerna bagi aku mereka senyum dan ketawa aku . sedih ? aku tak nak pk . mereka the best . iloveyouu sahabat . awak, awak , awak jaga diri yee dekat sana . saya jauh nak tgk kan awakk . saya berdoa . agar Allah kekalkan hubungan yg indah ni sampai syurga dan saya berharap saya akan jumpaa kalian lagi . sampai tuu . sampai tak ade gigi . hahahaha . terima kasih sahabat :)

Thursday, 20 February 2014




          Assalammualaikum :)
  
              Hello . good morning . haha . tak sangka akhirnyaaa me ade blog jugaa . macam tak percaya . selama ni just tgk jee org buat blog . dan akhirnyaa tulis blog sendiri . so sweet . ( baangga jp) hahha . aku ni dah lama ketinggalan . org lain dah lama ade blog aku baru hari ni ade . aceh . tak ape laa . yu menunjuk kan aku still mudah lagi . haha . tak ade kena mengena . haha . terima kasih pada qat sebab dia yg buatkan blog ni . kalau dia tak buatkan mmg sampai skrg laa tak ade . haha . kesiannyaa . tak ape bella . tak ape laa . relexx haa . hahhaa . so aku nak intro diri aku . hahha . perlu ke ? perlu laa ni blog aku . haha . aku bella . masih baru di blog . hello . hahha . aku skrg dah 20 tahun untuk tahun lepas tahun ni dah 21 . hmm . cepatnyaa masa berlalu  :( aku stay kat rawangg . Kampun Sungai Choh . kampung Erra Faziraa tu . hahahah . aku bakal menjadi seorg pegawai HR . hahahha . tak lama lagi laa . skrg tgh practikal dekat jkr . kikikiki . so lepas ni convo dan boleh jadi bos . hahha . acehh . baru dip nak jadi bos . berangan . hahha . tak ape . berangan tu free . so sapa sapa nak berangan hak masing masing . kikiki . aku anak kepada dua org ibu dan ayah aku . encik Hussin dan Puan Azizah . aku sayangg dorg . dorg laa kekuatan aku dan nyawa aku . aku mati tanpa meraka . i love mama ayah . dan aku adik kepada 2 org abang abang aku . Mohd Norizam dan Mohd Faizul . iloveyou abang . walaupun yeee . kami selalu gaduh . hahha . biasa laaa . aku ada anak sorang anak buah . Izzarah Damia . comell . geram aku dgn diaa . tu laa kawan baikk aku kat rumahhh . iloveyouu sayanggg . tu je kottt erty aku hari ni . penat pulakk asik menaipp . hahha . jumpaa lagi nty :)