Tuesday, 23 September 2014


  COME BACK HOME !

Yaey . ingat dah lupa dah pasword blog ini . try- try haaa , boleh pun . agaknyaa berapa bulan lakan aku tak bukak blog apa ntah lagi update blog ini . sedih . rasa-rasa ada tak yang tunggu-tunggu erti bella ni ? ecehhh . kau pk kau popular ? ! hahah .

Ae, luapa nak cakap Assalammualikum semua . korg sihat ke ? gemuk ? hahah . me sentiasa sihat tapi semenjak dah habis practikal dulu , aku sakit-sakit sikit . asik nak deman . hm . sedih betul tahun ini. mama dah cadangkan bahawa pergi klinik ambik darah , check takot ada apa-apakan ? iyelakan dunia sekarang macam-macam penyakit kerna . insyaAllah . semoga baik-baik semuanyaa . doakan ye :)

so apa erti kali ini ? hahhahaha . apa nak cerita ye ? kalau aku nak je cerita pasal dia . tapi lebih baik tak payah . itu adalah satu-satu proses untuk kita move on . hm . kdg-kdg tak tipu aku katakan , bahawa aku sentiasa ingat dia . basa lah , manusia biasa , untuk melupakan sesuatu yang kita saya , sesuatu benda bukan kerelaan kita untuk lepaskan kan ? nampak je sebenarya kita moveon tapi kdg-kdg , bila kita terpandang bend yang dia suka atau tak suka comfem kita akan ingat dia pada saat tu , bila kita terdengar lagu yang dia suka dan tak suka atometik , dengan cepat , sepantas kita teringat dia . bila kita tengan minum ke atau makan , lepas tu teringat ape yg kita makan tu pernah dia makan depan kita dan dia suka , mula la rasa tak jadi makan , tak ade selera . hm manusia biasa takan terlepas dari itu semua . bukan mudah kita lupakan sesuatu yang kita sayang atau pun benci . sama dengan aku , apa perbuatan yang di buat sengaja atau tidak sengaja mesty kdg-kdg kitakan teringat sesuatu .

tapi bagi aku ,aku tak kisah hilang apa pun , aku tak kisah tuhan tarik apa pun , biladah besar ni ofcoz kita jadi matang , aku hanya ingin mama dan ayah ku . dua ingat yang membentuk aku menjadi baik . mungkin tak sebaik . tapi mereka dua insan yang terlah membentuk aku menjadi anak-anak yang solehah mahupun baik . tapi terpulang pada kita sebagai anak . jika kita sayangg pada ibu dan ayah kita berbuat lain yang telah didik oleh mereka berdua , jika kamu ingin menjadi sebaliknya , bercepat bertaubat pada yang satu , pada yang cipta kita iaitu Allah swt . tapi aku juga sebagai manusia , sebagai anak mereka berdua tidak lari pada doa yang banyak . tidak lari menderhaka pada ibu ayah . tidak taat pada pencipta Allah SWT . tapi semakin kita besar kita tahu membezakan baik dan buruk . semakin kita besar berbanyak-banyak la bertaubat , semakin kita besar berbanya-bayak la berbaiti pada mama dan ayah kita selagi mereka ade , balaskan semaga pergorbanan mereka walaupun sebenarnya tidak mampu kita sebagai anak membalas jasa mereka . tapi bagi reka , cukup kita , pandai menjaga diri , menjaga maruah kita sendiri , nama mereka , keluarga kita dan agama kita , cukuplah kita memilih jalan yang untuk kita berjaya suatu hari ini lebih dari mereka . aku sebagai anak perempuan yang tunggal dan bongsu banyak harapan , banyak doa untuk ku . aku tahu mereka ingin aku bahagia , selamat , berjaya dunia dan akhirat dan kita akan bersama org yang baik yg boleh membimbing aku ke jalan Allah SWT mahupun syurga . amin :')


Sunday, 23 March 2014

Sudah masanyaa :)



     Hampir 4 bulan aku merasakan kehidupan sebagai seorang pelajar Latihan Industri . Sudah 4 bulan aku merasakan sebagai seorang pekerja di JKR . Alhamdullilah semua akan baik baik saja selepas tamat tempoh sebagai pelajar Latihan Industri . Tak sangka pejam celik pejam celik , masa berlalu dengan cepat . dengan pantas . Syukur pada yang satu . Allah S.W.T Kerana memberi aku peluang , kesihatan yang baik , dan menrancang segala yang terbaikk selama kau hidup . Terima kasih . Syukur . Lepas habis LI ni tak tahu nak buat ape . kalau masuk kolej balik bset jugaa tapi ni sem akhir aku . lepas ni dah boleh di gelar Serorang pelajar Diploma lengkap . hahha . tak sabar nak konvo dengan kawan kawan . tak sabar nak berkumpul balikk , tak sabar bila konvo ambik gambar banyak banyak, cantik cantik . huh . besttnyaaa . lepas ni kitaa tanam anggur k . tunggu sampai dia berbuah . hhahahaha . mmg tak berbuah lakan . tak ape . lepas LI ni nak cari kerjaa baruu . takan nak duduk rumah je kan . gemukkk kang aku . acehh . macam kurus jee skrg . hahaha . 


                             *Bismillah , Ya Allah , Permudahkan lah jalan ku , InsyaAllah . Amin *

Monday, 17 March 2014

BSA Coretan yang seolah olah memahami hati aku . Coretan yang terbaik :')


*Coret beliau sangat tulus dari hati . aku tak tahuu kenapa apa yang beliau up date , seseolah peraaannya seperti aku , adalah beliau lalui apa juga aku lalui ? Tahniah pada beliau . Beliau hasilkan coretan yang Hebat :) BSA <3



yang sudah banyak jatuhkan tetes-tetes air mata tanpa sengaja,
Yang sudah melukai hati tanpa kita redhai,
Yang meninggalkan tanpa pesan,
Yang mengajar erti kebersamaan,

Berbahagialah.

Sudah terlalu banyak kita lalui,
Sudah terlalu sakit melukai hati sendiri,
Sudah terlalu berat berjalan,

Ucapkanlah selamat pergi.

Jutaan diluar sana menghakimi bahwa kita sebenarnya yang salah,
Ribuan yang caci maki untuk menjatuhkan kita,
Ratusan orang senyum ketawa,

Ketahuilah: kalian luar biasa.

Jadikan setiap jatuh itu,
Untuk berdiri.

Jadikan setiap luka itu,
Diubati sendiri.

Kalian semua akan baik-baik saja sepertimana kita, yang mengenali diri sendiri.

2014 adalah buku baru. Jangan sesekali bawa masa lalu. Karna masa lalu adalah PHD paling berjaya untuk kita terus melewati detik 2014 yang tentunya pasti banyak hadir dengan cerita caci maki untuk dilewati.

Selamat bertemu dengan tahun baru, selamat tinggal masa lalu. Ingat, bahawa hati kita bukan permainan untuk diajak dan ditinggal.

MOVE ON!

bila bacaa . minat pula nak share . Dari BicaraSamaAwan :)

Sudah, 
cukup.
Memang air mata itu boleh mereda sejuta rasa mahu, tapi terkadang bila diikut rasa terus menerus, jalan setiap lorong itu kelam.
Kasihan.
Rasa jijik pandang cermin sambil hati maki sendiri.
"Kenapa?!"
Duduk dan pandanglah sebentar disebalik kejadian suram ini mahu dihantar apa oleh Tuhan.
Berjalanlah sedaya-nya saat hati tak sama sepertimana raut wajah bertemu orang. Hidup itu sememangnya begitu, harus berpura-pura walau dengan hati sendiri.
Sudah tak ada apa yang mampu dipandang oleh diri sendiri sekarang seolah semua sudah mati yang tinggal hanyalah hati yang tidak bertuan.
Hati,
Yang sudah tidak punya apa rasa biarpun dipijak berkali.
Hati,
Yang tidak mempeduli apa pun yang bakal jadi.
Lelah dalam berlari biarpun semua itu mampu dirasa hanya sekadar berjalan.
kawan,
Memang kita tak punya harga pada orang yang bagi mereka kita ini siapa? Langsung tak pandang bila depan mata, tapi rindu bila jauh dari mata.
Kawan,
Setuju sekali kalau dikatanya kita ini lembik hanya kerana pengkhianatan yang kejam datang tak diduga. Kepercayaan kita, kesungguhan kita, tak pernah diangkat untuk jadi bermakna.
Tapi,
Apakah hidup ini hanya untuk kita tunduk setiap rasa jatuh tanpa kita mencuba?
Berkali kita jadi orang lain dalam sedapkan hati orang lain.
Beratus kali kita pijak hati sendiri hingga jadi kering tak kenal rasa perasaan.
Maka,
Berhentilah.
Mainkan bunyi-bunyi semangat disaat dunia ini masih punya jutaan hati yang juga baik hatinya.
Jadilah diri sendiri yang tahu mahu disetiap inci bagaimana kita.
Kita akan menemukan bahagia pada saat bermula hari ini, detik ini dan yang paling pantas adalah sekarang.
Bangunlah.
Semua'kan baik-baik saja.

Mari belajar bersama :)

1) Selamat pagi! Dengan keterbatasan ruang dan waktu beberapa hari ini, mari kita rayakan kenikmatan hari ini! 

2) Salah satu tips untuk #moveon adalah dengan makan, minum dan bergaul. Tubuh ini adalah organ yang perlu santai. 

3) Sesekali, menikmati apa yang dilewati seseorang. Kerja, tekanan, emosi dan sebagainya. Kita melewati itu. 

4) Kita harus ambil cuti yang panjang untuk kenegara orang. Memerhati budaya, sekeliling, dan cara hidup. #moveon 

5) Melalukan sesuatu hal yang baru. Menulis; photography; videography; travel; makan; adalah sesuatu hal yang bahagia. #moveon 

6) Tidak semua pekerjaan selari dengan hati kita. Tapi kita sering lupa, bahwa hidup ini adalah pilihan sendiri. #moveon

7) Ada banyak cara untuk kita dapat duit. Jual hasil art; berniaga; berkarya; dan sebagainya. #moveon 

8) Untuk merayakan hidup semaksima mungkin, jangan mendampingi orang yang hanya ingin kita 24 jam. Hidup itu bukan kongkongan. #moveon 

9) Kita harus lebih berani menyatakan sesuatu yg kita mahukan. Diri kita perlukan seseorang yang sebenarnya adalah diri sendiri. #moveon 

10) Keindahan adalah bila kita menjadi diri sendiri. Palsu itu sakit, rapuh dan tidak bertahan lama. Ayuh, jadi diri sendiri! #moveon 

11) Hati kita terlalu sensitif dgn setiap kata-kata org. Tapi apakah hidup ini nafasnya dari mereka? #moveon

12) Kalau benda kecil kita sentap, benda besar hati kita akan mati. #moveon 

13) Kita ketinggalan banyak hal berbanding teman-teman kita yang lain, tapi sebenarnya hidup ini bukan untuk berlari. #moveon 

14) Hidup adalah pemikiran sendiri.Mendengar itu boleh, tapi akhirnya yang membuat keputusan adalah diri sendiri. #moveon 

15) Jujur itu kompleks dan rumit. Tidak semua hal org setuju dengan setiap fikiran kita. Tapi apakah dengan itu kita harus tunduk? #moveon 

16) Kejujuran itu baik, sangat baik. Tapi tak semua orang suka. #moveon 

17) Kita harus lebih byk membaca. Membuka ruang seluas-luasnya utk hati kita. Buku dpt menggambarkn apa yg akn terjadi 10 thn akan dtg. #moveon 

18) Kita harus mempersiapkan itu. Pada 10 tahun akan datang, apa yang merubah hidup kita? Dan ianya dari mana? #moveon 

19) Nah, bergaul-lah. Cari teman2 baru. Sapalah orang2 yang ada dengan kita. Silaturahimlah dengan keluarga. Itu adalah kebahagiaan. #moveon 

20) Jgn pernah takut dlm melontarkan pandangan dan kritikan. Hal yang baik sebenarnya dari kritikan. #moveon 

21) Kita harus lebih peka pada sekeliling. Politik, budaya, cara hidup, ekonomi. Badan kita akan berkerja pada sebuah perubahan. #moveon 

22) Luang waktu dengan teman2, berjumpa org baru, makan, minum, ketawa, berkongsi, itu adalah hal yang cemerlang! #moveon 

23) Yang menjadikan kita lebih kreatif dan dewasa adalah orang disebelah kita. Hidup adalah pilihan. Memilih untuk berdikari. #moveon 

24) Kalau kita ingin lebih baik dan cemerlang, kita harus lihat org sebelah kita. Dan bagaimana respondnya dlm mendukung. #moveon 

25) Seandainya ia baik, bersyukurlah. Andai ia tidak bole bawa kita kemana2, apalagi bebas berfikir, kita harus berfikir untuk bagaimana. #moveon 

Sunday, 16 March 2014

JANGAN BILA AKU DAH MATI BARU KAU NAK JUMPAA :')



                   Tak tahu nak tulis apa dengan tajukk macam ni .. Tapi yang boleh aku cakap , jangan bilaaku dah mati baruu nak tunjuk mukaa :") Sekian . Terima Kasih .

Wednesday, 12 March 2014

lagi 14 hari tamat sebagai seorang pelajar Diploma Pengurusan Sumber Manusia . Alhamdullah :)


  Assalammualaikum :)

                 dah lama rasanyaa tak update blog , well busy sikit skrg . iyelaa nak habis LI ni macam macam pk . Pk report . pk nak keje apa lepas ni . nak buat ape lepas habis diploma ni . semua nyaaa berfikir dalam otak ini . kalau aku anak orang kaya tak payah pk . duduk rumahh . goyang kaki layan drama korea . ceh waa . hahhaa .  kalau la kaya . tapi aku tak kisah pun kaya ke tak kaya ke . sebab aku dah biasa hidup susah senang , jatuh bangun . jangan risau . aku boleh hidup dalam keadaan apa sekali pun . haha . alhamdullah , syukur pada yang maha kuasa aku di kurniakan keluarga yang bahagia , walaupun kdg kdg ada masalah dalam keluarga itu . itu perkara biasaa . terima kasih mama dan ayahh kerana terlalu sayanggkan anak mu ini . yang kepala batu . degil nak mampus , mampus tak juga tapi mama ayah tetap sayangg . terima kasihh :'( . ella janji ella akan kerja betul betul lepas ni . akan kumpul duit sebanyak mungkin . sebanyakk gilaa . biar sampai ella mati tak habis . nak beli rumahh . nak duduk rumah sendiri . ada kolam renang . ada perabut cantikk . semuaa nyaa nampakk mewah . ingat nak sambung lagi lepas habis dip tapi bila pk takan still nak mengharapkan duit family , dua empat sepuluh seratus kali pk :( inyaAllah . jika ade jalan nyaa pasti ada . doakan banyak banyak . heheh . lagi berapa minggu nak habis li dah tak tahuu nak keje mana lepas ni . tak ape . aku akan usaha

Thursday, 6 March 2014

tegur orang ada cara nyaa :)



      Semua orang mempunyai cara masing masing untuk menasihati sesiapa , tak semua oarang boleh terima cara seseorang nasihati sesorangg . betul tak ? masing masing mempunyai sikap yang tersendiri . macam aku , akau paling menyampah , paling sakit hati , paling tak suka dan paling benci orang yang menasihati aku dengan cara kasar . kasar dengan cakap kuat kuat , sampaikan semua orang boleh dengar aib kitaa . see , bila orang yang sikap macam ni tak pk ke ? orang cuba memalukan kita , sampaikan orang yang tak tahuu jadi tahuu . see . buruk bukan peragai macam ni ? i tahuu , makcik ni orang tuaa . tapi tak bermaknaa kau tak hormat aku . see , macama mana aku sebagai orang muda nak hormat seorang yang lebih tua padaa aku yang cuba menjatuhkan air mukaa aku . pls laa weyhh . aku ni manusiaa . manusia yang masih ade hati , perasaan , maruah dan segalanyaa . jangan disebabkan kau orang tuaa boleh senang lenang nak menjatuhkan air mukaa aku . kau tahuu tak kat ofis ramai orangg . ramai yang dengar . kau tak maluu ke ? rasa sakit hati sangat . tersangatt. selama ni aku hormat kau , tegur kau macam ibu aku sendiri . lama ke lama kau pijak aku . aku pk aku li jee kat sini . kalau aku kerja kat sini . mmg kau aku basuh . tak kiraa la , kau orang tua ke ape ? orang tua , orang tua jugaa . kau dah malukan aku , kau dah jatuhkan air mukaa aku . apa aku buat semuaa tak kena . hello ! kau siapaa ? ibu aku kee ? jangan bagi aku buat tak sepatutnyaa kau buat . nak nasihat tak kisah . dan aku mudah mendengar nasihat sesorang tapi ada caranyaa , bukan cakap kuat kuat , bukan memalukan aku . naik benci aku dengan kau . tak apee , kau tgk dulu kau macam mana k . kau lebih lebih sory to say kalau aku terlepas cakap . dah lama aku perhatikan kau . kau buat aku macam ape jee . kau tggu .

Monday, 3 March 2014

akhirnyaaaa Final "My Love From The Star"

   


                            Assalammualaikum :)
    
Hello :) lama dah tak up date blog . kikiki . well . buzy sikit . busy asik nangis jee . ntah pape . aku dah tekad . aku dah pasti aku akan lupakan nabil . aku dah tanam azam tinggi , aku perlu lupakan dia . dan mula life baruu . come on bella . u bolehh . bukan tak lalui kan . pasti . Tuhan . tolongg aku . kawan kawan . sokong aku ) InsyaAllah . aku boleh . oke aku bukan nak cerita pasal mamat tuu . aku na cerita pasal Final 'My Love From The Star' . Okee , kat Malaysia still belum sampai final lagi still episod 14, so minggu ni sambung episod 15 dan 16 . tapii .. aku dah tengokk sampai habis .. hahaha . hebat takk ? aku tak boleh tunggu . perasaan ni berbuak buak nak tgkk episod seterusnyaa dan final.  dan aku dah tgkk . yeay . Happy Endingg . Alha,dullilahh . best sangat . biar pun cerita dia banyakk tak logic . but for me , cerita dia manarik . seolah olah dia adalah realiti . plss . saya nak cinta dari bintang . hahha . alhamdullilah . final dia mmg best . sedihh . bertambah bahagia . biar pun min joo terpaksa balik ke dunia dia di bintang , demi kasih sayangg dia pada song ji dia akan terus dan terus mencuba balik bumi demi song ji . itu janji Doo Min Joo kepada Cheong Song ji . dan akhirnyaa . janji Doo Min Joo di tepatii . dia balikk ke bumii demi Cheong Song Ji . tapi mengambil masa 3 tahun untuk pulangh semula ke bumi . tapi akhirnyaa dia berjaya pulang jugaa demi kerana sebuah cintaa . susah weyhh gua nak cerita dalam blog ni . korg kena tgkk sendiri baruu org faham dan boleh hayati cerita ini " My Love From The Star" . korg tgkk k . aku yakin korg akan sukaa . aku ni sampai berkali kali pasang ceritaa ni demii semua kerana Doo Min Joo dan Cheong Song Ji . i will miss you Kim soo Hyun and ji hyun ji . Semoga korg di gandingkan lagi di cerita lain . semoga korg juga akan berkawen dan hidup selama lamanyaa di dunia yang nyataa . i love you :) 







Tuesday, 25 February 2014

Kim Soo Hyun lagi ♥





           Assalammualaikum :)

Hello . Selamat pagi lagi sekali . hehe . tak penat ke tulis blog ? hadap blog ? tak . tak . tak penat langsungg . sukaaa . sukaa update . suka taip . haha . katakannyaa kau tengah batal blog bella ? mimimimi . tak ape . tu perkara biasa bila seseorang itu jumpaa bendaa baruu mesty nak lagi . macam perpatah berkata . "sekali dah cuba pasti nak lagi" . eh ! tu perpatah ke ? hentam saja laa . wakaka . tapi jangan cuba bendaaa tak bukan bukan k Encik encik dan Puan Puan . hahhaa . cuba macam aku . tulis blog . ( sebenarnyaa kau dah lama ketingalan bella ) . so sad . sokey bella . tak ape ... tak terukk mana pun IT kau tuu . sekurangnyaaa now kau dah ade blog . yeay . boleh update hari hari . ( ni sumpah batak ) dalam fon pun ade app blogger . See ? ternyataa aku batak . hahaha . tak ape .. kikikikiki .Sebenarnyaa aku nak cerita sikitt . now aku tgkkk angau dengan Pengurus Doo :( . Omg he so cutee ! i want this man .. boleh takk aku nak pakwee macam dia ? boleh tak ? ade siapa siapa boleh cari kan ? plssss :( . dah jatuh cintaa sangatt . haaa . mesty tertanya tanyaa siapa Pengurus Doo ? Dia sebenaryaa dia ade laa pelakon koreaa  iaituu Kim Soon Hyun . omg . dia cute sangat beb . sangat sangat . kalah kim woo bin . kalah rain . kalah kang gary . kalah kim jong kook . kalah semua ( padahal sebelum kau jumpaaa Kim Soon Hyun semua artis yg kalah dgn Kim Soon Hyun tu kau puja puja . skrg ? kau nak tinggalkan bila dah dapat baruu ? hihihihihihi . tak ape laa bella . semua tak ape . iyelaa . life kitakan . kikiki .Macam mana aku boleh kenal dengan Kim Soon Hyun ni , sebab aku tghhh angau dgn Drama Korea yang baruu "MY LOVE FROM THE STAR"
plss aku nak pakwee dari starr . nak sebijik macam Pengurus Doo . sebijik macam Kim Soob Hyun . plsss . nakkk . Tuhan , Engkau dengar laa permintaan aku ni :( . hehe . skrg cerita drama tuu dah episod 12 , so malam ni episod 13 . cerita ni terhad . tak puas tgkk . hanyaa di tayangkan pada Rabu hingga Khamis . pada pukul 9.00 pm-10.00pm dia astro one . C393 . cee korg tgkk . mesty korg angau macam aku . tapi aku bagi amaran keras dekat korg . korang boleh tgkk tapi tak boleh jatuhh hati dgn Pengurus Doo . Jangan . diaa aku punyaa .. apa faham ? kikikikikikiki . tu je kottt aku nal ceritaa . hehe . ILOVEYOU KIM SOON HYUN @ PENGURUS DOO @ DOO MIN JOON . Nty kitaa jumpa okee bilaa freee . Muahhh banyakk kalii :*







Tak sabar nak tunggu Final "My Love From The Star "




     Assalammualaikum :) .

  Selamat pagi semuaaaaaa . Nak kongsi sikittt :)

                    The production team for SBS TV Wed-Thu drama ‘My Love from the Star’, has today revealed the preview for episode 20 which will air tomorrow night (February 26th).
In the previous episode (19), Do Min Joon (Kim Soo Hyun) and Lee Whi Kyung (Park Hae Jin) worked together to deal with Lee Jae Kyung (Shin Sung Rok), and manages to save Cheon Song Yi (Jun Ji Hyun) from harm. But Do Min Joon’s supernatural abilities are revealed to the nation, so he then goes to a deserted island to be with Cheon Song Yi alone.
Do Min Joon proposes marriage to Cheon Song Yi, but the latter understands that he would die if he continues to remain on Earth. She said tearfully, “It’s time to wake up from our dream. Don’t die for me. Please live on safely somewhere else. Go back to where you come from.”
Meanwhile in the preview for episode 20, speculation about Do Min Joon’s actual identity starts to go viral, and he is even pinpointed as a suspect by the police for kidnapping Cheon Song Yi. Cheon Song Yi is worried for him, and keeps Do Min Joon company each and every moment. But as Cheon Song Yi stepped away for a moment, Do Min Joon suddenly faints after feeling uncomfortable.
With another crisis surfacing as ‘My Love from a Star’ is nearing its conclusion, viewers will be keen to know the fate of Do Min Joon, and whether he will have a happy ending with Cheon Song Yi. The final 2 episodes will air on February 26th and 27th this week, so stay tuned!

Serius , tak sabar nak tunggu episod finall . Doo Min Joon plss dont go . I will Miss youu . :'(



























Monday, 24 February 2014

Perempuan Meroyan . Haha




         Assalammualaikum .

Hello .. selamat petangg semua ? dah luch dah ? pehh . gua tulis blog ni macam orang popular blog kat blog . padahal tak ade siapa baca blog aku ni . ishh . tak boleh bagi tahu siapa siapa . nty ade perempuan meroyan ni dengki . nty mulaa cakap aku ni tyru dia laa ape laaa . dia ingat aku nak tyruu ni ? hello . kau tak ade istimewaa pun sampai aku nak typuu . BOO sama diaaaa . BOO . hahahhaha . Kau mmg perempuan perasan . haha . ingat lagi . masa bufday aku , mama belikan samsungg yang boleh pakai istagram . or Ig . sebelum ni aku pakai bb . Blackberry . so, mmg tak ade istagram laa . so bilaa dah pakai samsung ni ofcz laa kena ade ig kan ? well . dunia makan maju . semua berhak memiliki acc ig kan ? so tak ade kena mengena siapa tiru siapa . dan perempuan meroyan ni perasaan aku tyru dia buat ig . Ya Allah . tak ade niat nak tyru siapa siapa . masing masing punyaa hak nak ade cc ig msg msg . tapi perempuan ni terlebih perasaan . hello . silaa sedar diri . awak tuu buat istimewaa pun so tak perlu saya tyruu awak . so B . HAHA . dah jangan ceritaa pasal perempuan tuu . kotor blog guaa . sebenarnyaaa , aku nak tulis tentang lunch tadi . nak sangat berterima kasih pada Qat sebab dengar luahan hati aku ni , walaupunn weyhh aku tahuu cerita aku bosan . cerita yangg sama . cerita yang ntah apa apa . ceritaa lelaki yang sama . mesty laa lelaki yang samaa , hmm dia jee aku tunggu . tunggu sampai tua . hahahahhaa . cerita pasal qat balikk . krg dia kataa sikitt je ceritaaa diaa . hahha . tq qat . tq sangatt sebab dengar semua biarpun aku ceritaa baruu sikitt . esok sambung lagi boleh tak ? boleh laaaa . bolehh laaaa . haha . sangat syukur Allah kasi dia di sisi . sekurang kurangnyaa bilaa sedihh qat tempat nyaa . harhar . jahatnyaa aku . tapi tak selalu aku luah kan pada qat . kdg kdg je . bilaa mmg tak boleh simpan dalam fikiran . kang simpan meletop kepalaa aku ni . bommm . berkecai . tapi kalau terjadi betul betull bagus jugaaa . aku boleh lupan semuaaa . yess . itu pun kalauuu . hahhaa . tu je kott ceritaa aku . haha . bosan haa asik cerita pasal qat . hahaha . gurau jee qat . terima kasih lagi sekalii . iloveyouu NurQatrunnada Binti Ahmad Yani . ( Betul ke aku eja ) sory qat kalau slaah . well aku kan tak ingat . hehe . aku sayangg kau sampai aku mati . bilaa mati nanti aku akan minta kau kat syurgaa . klon aku . sebab kau tak mati lagi . kalau aku mati dulu dari kau doakan kesejahteraan aku di dunia lain :) 

Kim Soo Hyun @ Pengurus Doo @ Doo Min Joon


                                                 






Assalammualikum :) . selamat pagi . semoga hari ini lebih baik dari semalam . insyaAllah . haa , nampak tak gambar siapa ni ? kikikiki . ini laa Pengurus Doo kitaaaa . hehe . dia laaa Kim soon hyun . Handsome bukan diaa ? aku jatuh cintaa weyhh dengan diaaa . tak boleh tak dia senyum . tak boleh tgkk dia nangis . tak boleh tgkk mukaa dia seriuss . seriuss takk bolehh . semua tak bolehh . aku mmg dah jatuhh cintaaa dgn diaa . hai awakk . sayaa sukaa awak :*

Sunday, 23 February 2014

Sampai bila ?



           Assalammualikum :)


    Hai . selamat pagi :) . sihat ? Alhamdullilah . Semoga hari ini di mulakan hari yang indah . insyaAllah . Coretan aku hari ini tentang sampai bilaa ? sampai bila ape ? sampai bilaa aku terus macam ni ? kdg kdg aku terfikir . sampai bila . sampai bilaa aku kan teruskan perasaan ini untuk dia ? sedangkan dia semakin bahagia dgn pilihan dia , aku ? masih dan masih menunggu . Tuhan . sampai bila ? sampai bilaa aku terus kan perasaan ni ? sampai bilaa hati aku ni mmg untuk dia ? aku ingin melangkah jauh . jauh tanpaa dia ? sakitt tuhan . sakitt apa yang akau lalui skrg . aku tanpa dia sudah lama tapi kenapa aku merasa di dekat dgn aku . Tuhan :( . kenapa perasaan ni perlu aku lalui . tiada siapa tahuu perasaan ni . bila aku duduk diam . termernung pasti dia di fikiran . sampaikan suatu tahap aku tak mampu tahan , hanya tangisan mampu menceritakan semua . sampaikan aku tak mampu meluangkan perasaan dgn perkataan . kawan kawan mengambil berat . tapi aku tak mampu mencerita apa perasaan aku di hadapan mereka . kawan kawan . aku sakitt . sakitt apa yang aku rasa . saya apa yang aku lihat . sakitt melihat kebahagia dia ( Nabil) :( . kawan kawan . sampai laa aku harus lalui semua ni . kawan kawan . bilaa aku nak move on . kawan kawan sampai bilaa aku nak pergi jauh dari dia . kawan kawan . peluk aku . peluk sekuatnyaa , aku sakitt :( kawan kawan . pegang tangan aku saat sekarang . aku jatuh kawan kawan . aku jatuhh rebah . kawan kawan . tap tangisan aku . kawan kawan . berada la di sisi aku . aku lemah . kawan kawan :(
Mungkin aky nampak kuat ,. kuat dari semua . tapi saat aku rebah ? hanya aku lalui . kawan kawan :( aku masih sayangg dia . kawan kawan . aku perlu dia . aku ingin dia . aku ingin segalanyaaa tentang dia . hm . mungkin orang rasa perkara ni remah . ntah pape . tapi bermakna pada aku . sakit pada aku :( . Kawan kawan . maafkan aku selemah ini depan kamu . maafkan aku tak pernah ceritaa saat kau tanyaa . "kenapa kau sedih bella ?" aku tak mampu meluahkan . mungkin dgn cara ini kau tahuu kenapa aku seperti ni . kawan kawan . maafkan aku aku typuu aku kuat tanpaa diaa . tapi sebalikknyaa aku laa kawan yg paling lemahh berbanding kalian . kawan kawan . maafkan aku aku tak mampu move on . aku tak mampu . kawan kawan . aku sedihh . aku inginkan pelukan kamu semua . pelukk aku . katakan " aku tahuu kau tak okee bella" aku tahuu hari ini kau banyakk palsukan ketawaa kau " . Sekian :')



      

Saturday, 22 February 2014

Mimpi

Assalammualaikum :)

Aku dapat satu mimpi yang indah ketika aku tydo malam semalam .
aku mimpikan dia . :')
tapi baru aku sedar mimpi yang indah akan membuat aku lebih sedih bila aku bangun nanti .
Dan tak sepatutnyaaa aku mimpi yang indah . mimpi adalah mimpi tidak akan menjadi  menyataan :')
jika aku ada kuasa , aku takan biar kan aku bangun dari mimpi itu .
Don Min Joo . Pengurus Do :')

Friday, 21 February 2014

Terima Kasih Norus :)

Assalammualaikum :)

up date lagi . tak penat ke ? tak . semangat nak up date . batak blog skrg . hahaha . nak saya terima kasih , thank you so much pada ikin or norus sebab belanjaa kitaa air tuu . sedap . sukaa sangattt . rasa segan bilaa kau belanjaa aku . sebab mahal . kesian kau . iyee laa . minggu depan kau last dgn kita org kan . kau nak sambung stdy balik . hm . take care beb . i will miss you :( . ingat fafau k . jangan tukar crush . hahah . aku akan selalu bagi tahuu kau apa fafau buat bila kau dah jauh . dah kat melakaa . iloveyouu Noruskim

My Love From the Star


                                                   
                                                         




             
         





Sahabat






                  Assalammualaikum . Selamat Petangg :)

             Hello :) waaa. semangatt me tulis blog petang petang ni . padahal banyakk lagi kerjaa nak buat ni . hehe . tak ape . nak balikk dah ni . okee . kita balikk kepadaaa gambar kat atass ni . ertyy yg aku nak ceritaa ni . hehe . okee . semua ni kawan kawan gua . kanal zaman kolej duluu . well , mula mula kenal semua bajett sombong , dah kenal lamaa , ambikk kau . dah tahuu peragai macam mana . gilaaa dia macam mana . mmg terbaikk geng geng ni semua . Aku bersyukur Allah kurniakan sahabat yg sangat memahami yang ada saat susah dan senang :) terima kasihh sayangg semuaa . mereka seupama keluar kedua aku . aku sayangg merekaa semuaa . dorg laa kekuatan aku saat aku jatuh dan lemahh . Terima kasih sekali lagii . dulu zaman kolej , pergi mana sajaa mesty berlimaa . mmg tak boleh pisah dan biar pun skrg msg msg dah jauh tapi meraka tetap di hati tetap bersama aku . biar pun jauh . saat aku memerlukan mereka sentiasa ada , banyak perkara manis dan pahit . biarpun ada pahit aku tetap nak jadikan manis . kerna bagi aku mereka senyum dan ketawa aku . sedih ? aku tak nak pk . mereka the best . iloveyouu sahabat . awak, awak , awak jaga diri yee dekat sana . saya jauh nak tgk kan awakk . saya berdoa . agar Allah kekalkan hubungan yg indah ni sampai syurga dan saya berharap saya akan jumpaa kalian lagi . sampai tuu . sampai tak ade gigi . hahahaha . terima kasih sahabat :)

Thursday, 20 February 2014




          Assalammualaikum :)
  
              Hello . good morning . haha . tak sangka akhirnyaaa me ade blog jugaa . macam tak percaya . selama ni just tgk jee org buat blog . dan akhirnyaa tulis blog sendiri . so sweet . ( baangga jp) hahha . aku ni dah lama ketinggalan . org lain dah lama ade blog aku baru hari ni ade . aceh . tak ape laa . yu menunjuk kan aku still mudah lagi . haha . tak ade kena mengena . haha . terima kasih pada qat sebab dia yg buatkan blog ni . kalau dia tak buatkan mmg sampai skrg laa tak ade . haha . kesiannyaa . tak ape bella . tak ape laa . relexx haa . hahhaa . so aku nak intro diri aku . hahha . perlu ke ? perlu laa ni blog aku . haha . aku bella . masih baru di blog . hello . hahha . aku skrg dah 20 tahun untuk tahun lepas tahun ni dah 21 . hmm . cepatnyaa masa berlalu  :( aku stay kat rawangg . Kampun Sungai Choh . kampung Erra Faziraa tu . hahahah . aku bakal menjadi seorg pegawai HR . hahahha . tak lama lagi laa . skrg tgh practikal dekat jkr . kikikiki . so lepas ni convo dan boleh jadi bos . hahha . acehh . baru dip nak jadi bos . berangan . hahha . tak ape . berangan tu free . so sapa sapa nak berangan hak masing masing . kikiki . aku anak kepada dua org ibu dan ayah aku . encik Hussin dan Puan Azizah . aku sayangg dorg . dorg laa kekuatan aku dan nyawa aku . aku mati tanpa meraka . i love mama ayah . dan aku adik kepada 2 org abang abang aku . Mohd Norizam dan Mohd Faizul . iloveyou abang . walaupun yeee . kami selalu gaduh . hahha . biasa laaa . aku ada anak sorang anak buah . Izzarah Damia . comell . geram aku dgn diaa . tu laa kawan baikk aku kat rumahhh . iloveyouu sayanggg . tu je kottt erty aku hari ni . penat pulakk asik menaipp . hahha . jumpaa lagi nty :)